Annons

Pepparkakshuset 2014 klart!!

Sådärja! Nu är pepparkakshuset klart för i år, och det doftar pepparkaka i hela hemmet!! (och antagligen hela kvarteret 🙂  Det blev en liten stuga i granskogen!

Pepparkakshus

Pepparkakshus ska vara roligt att göra, så ta det på den nivå du själv känner att du vill lägga ner på det! Förra året så tog jag i lite mer än vad jag tyckte var kul, men i år var det alldeles lagom! Jag är nog lite mer mys-stuga än mastig herrgård 🙂 Här finns förra årets hus om du blir nyfiken: Pepparkakshus 2014

Fredriks pepparkakshus

I år ritade jag mitt egna lilla hus, det var mycket lättare än vad jag trodde! Ritade även mina granar som gick att sätta ihop så att de stod av sig själva! Vill du ha tips på mallar och kristyr så hittar du det här: Mallar pepparkakshus

Pepparkaka gran

När jag dekorerade använde jag bara flosrsocker, äggvita och lite limejuice.

Annons

Sedan är det bara att spritsa på! En engångsspritspåse och en liten tyll gör det hela mycket enklare!

Dekorera pepparkakshus

Jag ville ha lite färg, så då fick det bli lite strössel i olika färger som jag satt fast i kristyren. Fönstren gjorde jag av gelantinblad. Tycker alltid det ser så trevligt ut!

pepparkakshus fönster

AnnonsDegen jag använde är verkligen hur god som helst! Rikligt med pepparkakskryddor! Här finns receptet på degen: Pepparkakshusdeg

Pepparkakshus stuga

Det som kanske inte syns på bilderna är att huset står på en jättestor pepparkaka som jag gjort små snöhögar av kristyren som blev kvar, och avslutade det hela med florsocker.

pepparkakshus skorsten

Direkt jag blev klar så längtar jag till nästa år 🙂 Undrar vad det ska bli då???

 

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar