Annons

Pepparkakshuset 2018 – Siluett av vinterstad!

Till varje advent gör jag ett pepparkakshus, och i år blev det en hel stad, fast på ett lite enklare sätt! Jag har sett andra siluetter av städer tidigare och det ser så fint ut, plus att man inte måste bygga massor av olika hus.

Annons

För ska vi vara helt ärliga så tar det ju mycket tid när man bygger, men jag tycker absolut att det är värt det! Längst ner i det här inlägget så hittar du länkar till alla andra hus jag gjort.

Pepparkaksstad av pepparkakor

Jag ritade upp två bostadshus de som står bakom kyrkan, de är cirka 15 cm höga. Sedan gjorde jag två av dem och en kyrka. Väldigt enkelt att göra, och roligt att dekorera! Jag gjorde bara en halv sats av bästa pepparkaksdegen till pepparkakshus, receptet hittar du här: Pepparkaksdeg till pepparkakshus. Degen som blev kvar kavlade jag ut till en stor platta som jag fäste husen med, enklast är smält socker som stelnar snabbt och håller bra!

Hur gör man pepparkakshus

Jag dekorerade allt innan jag satt upp husen, sen hade jag på lite mer ”snö” efter jag satt upp dem. Jag använde denna: Kristyr

pepparkaksgran

En del av kristyren färgade jag grön och en del röd för att göra kransar på husen och granarna 🙂

Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!

julkrans pepparkaka

Det blev även en älg och en snögubbe. Jag hade kvar lite ätbar glitterspray som jag köpte när jag var i England, så det fick bli en vit glitterälg 🙂

pepparkakshus

AnnonsHoppas att du blir sugen på att bygga ett hus också. Anledningen förutom att jag tycker det är väldigt roligt är ju att det doftar så gott i hela huset!

recept på pepparkakshus

Här kommer det bilder på alla pepparkakshus de senaste 5 åren!

pepparkakslåda som pepparkakshus

2017 var det en: Pepparkaksbox2016 blev det vårt hus: Pepparkakshus kyrka2015 blev det två små kojor, bilder hittar du här: Pepparkakshus 2015

Annons2014 blev det en liten gillig stuga: Pepparkaksstuga2013 hade jag precis startat bloggen och var inte helt haj på kameran, men ett hus blev det ju ändå. Fler bilder hittar du här: Pepparkakshus herrgård

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/saffransmaranger/