Annons

Pepparkaksmaränger – Sega maränger!

Jag älskar stora och sega maränger! Det är verkligen enkelt att göra, och ett bra glutenfritt alternativ till fikabordet! Idag testade jag att göra stora sega pepparkaksmaränger och det blev precis hur gott som helst!!

pepparkaksmaränger

Jag tog en del av marängsmeten och kryddade upp den och blandade sedan ner det lite slarvigt så att det skulle bli ränder.

Annons

Det doftar verkligen pepparkaka i hela huset nu, och jag längtar till jul! 🙂 Jag använder en varmvispad maräng för att de ska hålla formen när man bakar dem.

PEPPARKAKSMARÄNGER

Annons

Pepparkaksmaränger, 10 stycken

4 st äggvitor
3 dl strösocker
1 msk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 140 grader.
2. Blanda äggvita och strösocker i en bunke.
3. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad och rör tills smeten når 62-65 grader.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat, det tar ca 10 minuter.
5. Ta cirka en deciliter av marängen och lägg i en separat skål.
6. Blanda ner kanel, nejlika och ingefära i skålen och rör tills välblandat.
7. Vänd ner den kryddade maränger lite slarvigt i bunken med resten av marängen.
8. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper i 10 lika stora delar. Jag gillar att de blir lite olika och rustika, men det går bra att spritsa om man vill också 🙂
9. Grädda marängerna mitt i ugnen 40-50 minuter, de ska vara lite sega i mitten.

varmvispad maräng

Jag lärde mig tricket att bara röra i äggvitan och sockret tills man når rätt temperatur när jag kikade på Hela Sverige Bakar. Det gick så mycket fortare och enklare än att stå och vispa!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

pepparkaksmaränger

Blanda ner kryddorna i en lite av marängen och blanda väl.

pepparkaksmaränger

Sedan är det bara att blanda ner den pepparkakskryddade marängen i smeten och klicka ut maränger!

pepparkaksmaränger

Innan ugnen, jag bakade mina i prick 40 minuter, så är de sådär härligt sega i mitten!

Vill du testa en annan variant på stora sega maränger så har jag et recept med choklad och nötter som är gudagoda! Kika här så får du se: Maränger med choklad och nötter

pepparkaksmaränger

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar