Annons

Perfekt stekta champinjoner

Perfekta steka champinjoner är så otroligt gott! Man ska inte stressa när man steker champinjoner, låt det ta sin tid så kommer du att få en fantastiskt god svamp som passar att servera med de flesta rätter!

Stekta champinjoner, 4 portioner

250 g champinjoner
o,5 dl vatten
25 g smör
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Skölj och skiva eller dela champinjonerna.
2. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna och ställ på plattan på medelhög värme.
3. Häll på vattnet och låt champinjonerna koka ur det mesta av vätskan så att de ungefär halveras i storlek.
4. När pannan blir torr tillsätt smöret och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.

">

Här hittar du alla recepten från programmet:
Fredriks ugnsbakade potatisskivor
Sandras romanescosoppa med parmesancreme
Mauds fläskfilé i vinsås med bacon och champinjoner


Foto: Christina Uhlin

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar