Annons

Picklade ägg – Röda och vackra!

Det här är första gången jag testade att pickla ägg med rödbeta, men definitivt inte sista! Förutom att de blir otroligt vackra så är de supergoda! Det var enklare än vad jag trodde, bara att förbereda dagen innan så har man vackra picklade ägg dagen efter!

Annons

recept på picklade ägg

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på picklade ägg

Annons

Picklade ägg

5-8 ägg
1 rödbeta
5 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika
1 tsk salt

Dekoration:
majonnäs
gräslök

Gör så här:
1. Skala och riv rödbetan.
2. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och rödbeta i en kastrull och låt sjuda 30 minuter. Låt svalna helt.
3. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen.
4. Låt stå i kylen över natten. Skär upp och dekorera med majonnäs och gräslök.

så gör du röda ägg till påskbuffén

Annons

Jag blev förvånad att äggen fick så mycket färg runtom, verkligen djupt röda! Hoppas att du testar att pickla ägg, det var som sagt inte bara snyggt, utan gott också!

Dela på:

4 kommentarer till “Picklade ägg – Röda och vackra!”

  1. Annica skriver: 13 april, 2019

    Hur stark ättika? 24, 12, 6 eller 3%


    1. Fredrik Nylén skriver: 17 april, 2019

      Hej! Det ska vara 12%.


  2. Wenche skriver: 14 april, 2019

    Vet du om det går att använda sötströ istället för vanligt socker när man picklar äggen? Eller kan man kanske bara utesluta sockret?


    1. Fredrik Nylén skriver: 17 april, 2019

      Hej! Ja det går utmärkt att utesluta eller använda sötströ, de kommer få den underbara färgen ändå.


Annons

Laddar