Annons

Picknick-kaka – Matlådekaka

Idag testar jag en trend jag sett från USA – Matlådekakor, men jag kallar den Picknick-kaka, för den här passar perfekt att ha med sig på picknick! Här nedan hittar du både recept och en video när jag gör dem.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se videon när jag bakar dessa:

Annons

Picknick-kaka, 6 st

75 g smör
2,5 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl mjölk
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Vit chokladfrosting:
150 g vit choklad
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
150 g färskost
Valfri pastafärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull, dra av kastrullen från plattan.
3. Vispa ner socker, ägg och mjölk.
4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i kastrullen till en slät smet.
5. Fördela smeten i 6 st formar, de jag använde var 10×13 cm. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Känn med en sticka i mitten av muffinsen att den kommer ut ren. Låt kakorna svalna helt.
7. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman, avsluta med att ha i färskost och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting.
8. Färga frostingen med pastafärg efter tycke och smak och dekorera kakorna. Det går såklart bra att skippa att färga också, kakan blir precis lika god vilket som! Vill du göra med olika färger så visar jag ett sätt man kan göra det i videon.

Annons

Den här chokladkakan är verkligen hur god som helst! Jag använde receptet på mina saftiga chokladmuffins. 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/segmjuka-muffins-med-rabarber/