Annons

Pizzabröd

Gillar du också brödet man får på pizzerior? Då är det här receptet till dig! Så gott att äta precis som det är eller att doppa i en god tomatsås!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Pizzabröd, cirka 8 portioner

25 g jäst
3,5 dl ljummet vatten (37 grader)
0,5 dl olivolja
2 dl durumvetemjöl
6,5 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Gör så här:
1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 10 minuter i maskin.
2. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord, jag använder durumvetemjöl när jag bakar ut degen.
4. Dela i fyra lika stora delar utan att knåda degen. Kavla eller dra ut degen till rundlar på cirka 2o cm i diameter.
5. Strö över lite vetemjöl och skär i lagoma bitar.
6. Baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills brödet fått fin färg och känns lätt.

Vill du ha fler recept på goda matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks Matbröd

 

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar