Annons

Planering av nytt kök!

Jag håller på att planera mitt nya kök och jösses vad det är mycket att tänka på! Jag slängde ut en fråga på Instagram @fredriksfika och fick massor av tips och jag lovade flera att sammanställa dem här på bloggen.

Såhär såg köket ut innan vi flyttade in i det.


Vårt kök vi har idag är helt ok om man står och tittar en bit bort 🙂 Men tittar man lite närmare så är det trasiga lådor, spruckna luckor och det har en 15-20 år på nacken ungefär. Vitvarorna ger upp en efter en och det är inte riktigt så som jag vill ha det. Så jag har bestämt mig för att satsa på ett nytt kök!

Jag har tre krav på nya köket:

Nummer 1. En riktigt fläkt med utsug (Idag har vi en kolfilter och det fungerar helt enkelt inte!)
Nummer 2. Helkyl och helfrys (Frysen idag är den lilla fyrkanten längst ner till höger 🙂
Nummer 3. En rejäl köksö som jag kan baka på.

Såhär ser det ut JUST NU. Rörigt, saker överallt och opraktiskt.


Jag fick massor av tips när jag frågade på Instagram och här kommer en hel del av dem, vissa som jag tog till mig direkt!

Granit/sten-bänkskiva inte marmor. Det var det de flesta tipsade om, att det håller i ur och skur. I nya köket så blir det definitivt sten!
Upphöjd diskmaskin var det många som tipsade om, det gick inte för mig dock.
Motor till skåp för sopor, den tog jag till mig direkt. Superfiffigt!
Ordentligt med arbetsytor. Absolut! Har en köksö på 2,3×1,3 meter nu 🙂
Tänka på flödet, från spis till bänk till diskho. Det tog jag också till mig och ändrade lite!
Extra djupa skåp och bänkskiva – Bra tips, men där har jag köksön som är enorm 🙂
Jag fick både tips om ismaskin i frysen och de som sa att man inte skulle ha det. Jag valde inte eftersom jag sällan använder is.
Låda till plåtarna, det dubbelkollade jag extra, tänk om den hade saknats!
Induktionsspis – Jag har stretat mot allt som heter touch och induktion, men denna gång så blir det det!
Kran med slang/spolfunktion – Det tog jag till mig också och är beställt 🙂
Flera som tipsade om förvaring i sockeln!
Eluttag, eluttag och fler eluttag 🙂 
Mycket belysning! Dit har jag inte ens kommit än…
Stor spishäll – Det tog jag till mig också och beställde en 78 cm bred.

Det var de flesta tror jag, fick sååå många svar och jag är er evigt tacksam! Det gjorde verkligen mina val enklare!Här är en liten sneak peak på hur köket kommer se ut 🙂 Köket är beställt men jag ska beställa fläkt, handtag till luckorna, stolar till köksön (Det är sååå svårt att välja!) Sen är det belysning, jag ska inte ha spotar utan något rejält ovanför köksön och sen mer mysbelysning.

Där är jag just nu, sitter och väljer saker som  är superroligt, men svårt samtidigt eftersom jag vill välja rätt 🙂

 

 

 

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar