En vanlig prinsesstårta kan vara lite tråkig tycker jag, så idag gjorde jag en riktig smakbomb! Prinsesstårta fylld med passionsfruktscurd, gudomligt god! Jag hittade ingen gul marsipan så jag färgade vanlig marsipan med pastafärg. Jag kanske blev lite ivrig med färg så den blev väldigt gul, men det kan du ju göra precis som du vill. Man kan välja själv om man vill baka egna bottnar eller köpa, jag dömer inte :) Det finns ju även färdiga lock om man inte vill färga eller kavla själv. Passionsfruktscurden jag fyllde tårtan med hittar du här: Passionsfruktscurd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Prinsesstårta med passion, 10 bitar 50 g smör 4 st ägg 3 dl socker 2 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 0,5 dl vatten Fyllning: 1 sats passionsfruktscurd 4 dl vispgrädde 300 g marsipan Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Smörj kanterna med lite smör och pudra med mjöl. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. 4. Blanda de torra ingredienserna med varandra. 5. Rör ner smöret, de torra ingredienserna och vattnet i äggsmeten och vispa snabbt ihop till en slät smet. 6. Fyll formen med smeten och baka i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka att den kommer ur torr innan du tar ut tårtbotten. 7. Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter, ta sedan ur den och låt svalna helt. 8. Skär bort kanterna på tårtbotten så att du får en jämn rund kaka. Dela den i tre lika stora delar. 9. Vispa grädden rätt så fast. 10. Lägg en tårtbotten, fyll med passionsfruktscurd och lägg nästa botten ovanpå. Jag använde 2 av 3 dl till tårtan. 11. Lägg lite mer än hälften av grädden och forma en kupol på nästa lager, lägg sista botten ovanpå kupolen och forma till med händerna. 12. Spackla grädde runt hela tårtan. 13. Kavla marsipanen tunt och klä in hela tårtan. Tänk på att kavla en stor cirkel så att det blir lätt att klä in. 14. Dekorera efter tycke och smak. Såhär såg tårtan ut innan jag kädde in den. Sen dekorerade jag med lite gröna löv. Vill du ha fler tips på tårtor så hittar du massor av recept här: Fredriks tårtor Här hittar du även en annan tårtbotten som blir extra luftig och hög: Tårtbotten