Rabarber och jordgubbar passar som handen i handsken. Syran från rabarbern och sötman från jordgubbarna gör sig bara så bra ihop! Den här gjorde jag sist på Nyhetsmorgon, en rabarber och jordgubbspaj med tosca! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Jag serverade den med den omåttligt populära råkrämen, såååå god! Receptet hittar du här: Råkräm Rabarber och jordgubbspaj med tosca, 6-8 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1,5 msk vatten Fyllning: 150 g rabarber 150 g jordgubbar 2 msk strösocker 1 msk maizenastärkelse Tosca: 100 g smör 1 dl socker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Gör så här: 1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk till 175 grader 3. Skölj och skiva rabarbern i centimetertjocka skivor. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena. 4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen. 5. Fyll pajskalet med rabarbern och jordgubbarna och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills toscan fått fin färg. 6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass eller vaniljsås. Vill du ha fler recept på paj så hittar du massor av inspiration här: Recept på paj