Annons

Rabarberkaka med smulpaj

Jag älskar verkligen rabarber, jag älskar rabarberkaka och jag älskar smulpaj och idag så satte jag ijop de både till en fantastisk rabarbersmulpajskaka!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Annons

Smulpaj med rabarber 6 portioner

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning:
250 g rabarber
0,5 dl strösocker
2 msk maizenastärkelse

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 20 cm med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa.
3. Tryck ut hälften av smulet i botten av formen.
4. Skölj och skiva rabarbern till små bitar, ca 1×1 cm. Rör ihop rabarber, strösocker och maizenastärkelse. Fördela fyllningen i formen.
5. Avsluta med att strö över resten av smuldegen.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter, tills pajen börjar få färg.
7. Servera gärna med råkräm, receptet hittar du här: Råkräm

Annons

Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber

Recept med rabarber

 

Dela på:

Annons

Laddar