Annons

Rabarberpaj med smuldeg

Enkel rabarberpaj med smuldeg som är perfekt till fikat!

Här är ett riktigt enkelt och fantastiskt gott recept på rabarberpaj med smuldeg! Det bästa med det här receptet är att du kan göra den både glutenfri och mjölkfri genom att byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, och smör mot mjölkfritt margarin.

Annons

Bara att välja och vraka efter vem du ska bjuda 🙂

smulpaj med rabarber på havregryn

Ska du göra den glutenfri, tänk på att använda glutenfria havregryn. Pajen på bilden är gjord på glutenfri mjölmix. Smulpaj är verkligen en klassiker som aldrig är fel!

Vill du ha fler tips på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

rabarberpaj på smuldeg

Annons

Rabarberpaj med smuldeg, 6 portioner

Fyllning:
400 g rabarber , ca 4 stjälkar
1 msk majsstärkelse
0,5 dl strösocker

Smulpaj:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
0,5 dl strösocker
150 g smör eller mjölkfritt margarin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, majsstärkelse och socker i en pajform.
3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
4. Fördela degen över rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
6. Servera gärna med vanilsås, recept hittar du här: Rårörd vaniljsås

läcker rabarberpaj med smuldegstäcke

Majsstärkelsen används för att fånga upp all vätska från rabarbern och gör fyllningen sådär magiskt krämig!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

enkel rabarberpaj med smuldeg

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar