Wow, wow och wow vilken god rabarberpaj! En riktigt lyxig paj med sötsyrliga rabarber som toppas med tosca så man får den där knäckiga smaken. Den här gjorde succé direkt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rabarberpaj med tosca Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1,5 msk vatten Fyllning: 300 g rabarber 2 msk strösocker 1 msk maizenastärkelse Tosca: 100 g smör 1 dl socker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Gör så här: 1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk till 175 grader 3. Skölj och skiva rabarbern i centimetertjocka skivor. Blanda rabarbern med socker och maizena. 4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen. 5. Fyll pajskalet med rabarbern och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills toscan fått fin färg och rabarbern känns mjuk. 6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass eller vaniljsås. Gillar du denna så gillar du säkerligen min knäckiga rabarberpaj! Receptet på den hittar du här: Knäckig rabarberpaj