Här är ett superenkelt sätt att ta vara på dina rabarber – Gör en riktigt fräsch rabarbersaft! Det här receptet kan du variera och bestämma själv hur syrlig eller söt du vill ha din rabarberdricka. Tar du lite socker blir det mer en rabarberdricka, mer socker så blir det rabarbersaft. Rabarbersaft, cirka 1,5 liter 600 g rabarber (4-6 stjälkar) 1 l vatten 1-3 dl socker 1-2 citroner Gör så här: 1. Skölj rabarbern. Skär den i små bitar och lägg i en stor kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka upp och sjuda cirka 10 minuter tills rabarbern är riktigt sönderkokt. 2. Sila av vätskan i en bunke med antingen en saftsil eller finmaskig sil. 3. Rör i önskad mängd socker och smaka av med nypressad citronjuice. 4. Tappa upp saften i rena glasflaskor. De håller i kylen cirka 2 veckor. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina rabarber så hittar du massor av recept här: Baka med rabarber Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!