Annons

Rabarbersaft – Kallpressad

Kallpressad rabarbersaft som smakar precis så som rabarber ska!

Idag blev det ljuvlig rabarbersaft! Jag ville testa att kallpressa rabarbersaften för att verkligen bevara så mycket smak som bara möjligt, lite som att spara den här ljuvliga tiden på flaska! Det var verkligen mycket enklare än vad jag hade tänkt från början 🙂 Den här saften innehåller enbart två ingredienser och inga tillsatser!

kallpressad rabarbersaft

Tricket för att få ut mycket vätska från rabarbern är att frysa den först, alla som testat att frysa rabarber vet at det inte går så bra och den faller bara sönder när man tinar upp den, och det var ju det jag ville nu!

enkel rabarbersaft med enbart rabarber och socker

Rabarbersaft, cirka 1 liter

1 kg rabarberstjälkar
325-650 g strösocker

Gör så här:
1. Skölj och tvätta stjälkarna noga. Skär i centimetertjocka skivor, lägg i en fryspåse och frys in över natten.
2. Ta ur rabarbern från frysen och låt tina sakta i en bunke. Sila av vätskan som blir och pressa ur så mycket saft du bara kan ur fruktköttet. Har du en råsaftcentrifug kan du använda den. Jag fick ut 650 g ren rabarberjuice.
3. Rör i önskad mängd strösocker. Jag använde den lilla mängden, hälften av vikten från rabarberjuicen. Rör tills sockret löst sig – Tadaaa, klart!
4. Saften håller cirka en vecka i kylen, du kan även pastörisera rabarbersaften genom att värma upp den till 80 grader i en kastrull, eller som mormor brukar göra – frys in 🙂

rårörd rabarbersaft

Det var nästan magi när man tinade upp rabarbern, den känns ju ganska torr när man fryser in den, sen när man tinar den så är det massor av härlig rabarberjuice!

Förra året gjorde jag även rårörd jordgubbssaft, ungefär som att drick färska jordgubbar! Receptet hittar du här: Rårörd jordgubbssaftVill du ha fler tips på vad du kan göra med rabarber så har jag samlat massor av recept här: Baka med rabarber

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

recept på rabarbersaft

Annons
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/rarorda-lingon/