Annons

Rabarbersorbet

Underbart frisk rabarbersorbet är den perfekta avslutningen på en middag! Det bästa är att den håller länge i frysen så man kan ta fram och få en smak av sommaren mitt i vintern!

recept på rabarbersorbet

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Annons

Rabarbersorbet, ca 4 portioner

300 g rabarber 3-4 stjälkar
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk citronjuice

Gör så här:
1. Skölj rabarbern pch skär i mindre bitar. Blanda rabarber, strösocker, vatten och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp och sjuda tills rabarbern är mjuk.
2. Mixa rabarbern med en stavmixer eller i en mixerkanna till en slät massa. Smaka av med nypressad citron.
3. Frys blandningen i en glassmaskin alternativt häll ner den i en bunke och ställ in i frysen. Häller du den i en bunke så rör ett par gånger i timmen så att den får in lite luft i sig.

recept på rabarbersorbet

Annons

Vill du ha fler recept på goda sorbeter och glassar så hittar du alla mina recept här: Fredriks glass

Dela på:

Annons

Laddar