Det här är en av mina favoriträtter som jag alltid väljer när jag är ute och äter lunch. Riktig husmanskost när den är som bäst! Raggmunk med fläsk tillsammans med rårörda lingon, MUMS!
Det är verkligen enkelt att göra det här hemma, och vill du göra glutenfria raggmunkar så kan du byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, det fungerar utmärkt! För fler middagstips, kika in här: Fredriks middagstips
Raggmunk med fläsk, 4 portioner
8 potatisar – ca 800g
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 ägg
600 g skivat rimmat sidfläsk
smör till stekning
Enkla rårörda lingon hittar du här: Rårörda lingon
Gör så här:
1. Skala potatisen.
2. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet i en bunke. Vispa ner salt och ägg.
3. Riv potatisen direkt ner i bunken så blir den inte brun.
4. Stek fläsket, jag brukar göra det i en djup långpanna i ugnen. 200 grader cirka 15 minuter.
5. Stek raggmunkarna i medelvarm panna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Jag använder två stekpannor så det går lite fortare 🙂
6. Servera med det stekta fläsket och rårörda lingon!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Kommentarer till “Raggmunk med fläsk”
Gillar också allt med potatis, raggmunk,rårakor, potatisplättar, potatissallad och potatisgratäng……….sägs ju numer att det inte var Ahlströmmmer som tog in potatisen till Sverige men till den det än var……Ett stort TACK!