Annons

Recept på pasta

Färsk pasta är fantastiskt gott och inte alls så svårt som man kan tro!

Hemgjord pasta, finns det något godare? Det här var faktiskt första gången jag gjorde pasta själv sedan jag gick i restaurangskolan. Jag hade fått för mig att det är ganska krångligt, men på riktigt, det här är ett väldigt enkelt recept på pasta!

Annons

Recept på pasta till god hemgjord pasta

Jag använde pastatillsatsen till min köksassistent från Ankarsrum, väldigt smidigt och enkelt! Det går såklart bra att kavla ut pastan riktigt tunt och skära den själv också. Jag använde durumvete, jag gillar när pastan är riktigt gul!

Annons

Vad är durumvete? Det kallas även hårdvete och är ett hårt veteslag med extra stark protein. Pastan blir mer ”al dente” (tuggmotstånd) och får den härliga gula färgen. Durumvete används även till couscous.

Hemgjord pasta

Recept på pasta, 4-6 portioner

500 g durumvete
6 ägg
2 msk olivolja
ev. 1-2 msk vatten

Annons

Gör så här:
1. Blanda durumvete, ägg och olivolja till en väldigt fast deg. Går den inte riktigt ihop till en deg kan du tillsätta lite vatten. Jag använde maskinen så det gick blixtsnabbt.
2. Knåda ihop degen på ett bakbord, plasta och lägg i kylen cirka en timme. (Längre går också bra, degen håller cirka en vecka i kylskåp.
3. Kavla ut degen lite, använd pastamaskin för att få den riktigt tunn. Här gjorde jag spagetti, det är samma recept om du vill göra lasagne eller fettuccine.
4. Rulla den färdiga pastan i lite mjöl för att den inte ska klibba ihop.
5. Koka den fäska pastan i kokande vatten 2-3 minuter. Det går även bra att torka pastan som då håller i princip hur länge som helst.

Pastarecept, hemgjord pasta

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Recept på pastadeg

Annons

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/raggmunk-med-flask/