Annons

Rosa äppelmos – Godaste äppelmoset!

Nu var det äntligen dags för årets första laddning äppelmos! Jag fick ett gäng äpplen av min kompis Denise, och de här äpplena var verkligen som gjorda för att göra rosa äppelmos! Riktigt röda i skalet och även lite röda i fruktköttet. Äpplena var lite friskt syrliga och äppelmoset blev på riktigt det godaste jag någonsin gjort! Vi har försökt klurat ut vilken äppelsort det är, och jag gissar på Rosette eller Mio som har lite rött fruktkött, kommentera gärna om du råkar veta!

Annons

Jag sötar äppelmoset sparsamt, och det gör att det inte håller så länge om man vill ha det i kylen. Dock går äppelmos utmärkt att frysa!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Rosa äppelmos

1 kg röda äpplen, ju rödare desto mer rosa äppelmos
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker

Gör så här:
1. Skölj äpplena noga. Skär i mindre bitar och skär bort kärnhuset.
2. Lägg i en stor kastrull med lock och tillsätt vatten och socker. Låt koka under lock och rör om då och då. Äpplena ska bli riktigt mjuka.
3. Kör antingen i en passertillsats som jag gjorde, eller mixa de kokta äpplen med mixerstav eller mixer och passera genom en sil.

Äppelmoset håller 1-2 veckor i kylen, och den går utmärkt att frysa.

Den här gången använde jag min passertillsats till min Ankarsrum, det gick så himla snabbt och smidigt! Jag gjorde fyrdubbel sats då jag fick massor av äpplen 🙂

Annons

 

 

Dela på:

Annons

Laddar