Annons

Rosa chokladmousse – Lyxig efterrätt!

Jag har inte använt den rosa chokladen som dykt upp på affären än, men idag blev det ett test att göra rosa chokladmousse som en mumsig efterrätt med krossade vaniljkakor och jordgubbar. Så god och lite mer smak än vit chokladmousse.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Rosa chokladmousse, 4 portioner

150 g rosa choklad
1 st rumsvarmt  ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Till servering:
10 st vaniljkakor, t.ex drömmar
Jordgubbar eller andra bär

Annons

Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tänk på att rosa choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta. Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
2. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
3. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat.
4. Vispa grädden med vaniljsockret, grädden ska vara fluffig men ganska lös.
5. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning.
6. Rör direkt ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse. Här ska man vara lite kvick så att chokladen inte stelnar innan du blandat i grädden.
7. Varva mousse med krossade kakor och bär i portionsglas.

TIPS: Vill du pynta glasen som jag gjorde, doppa glasen i lite smält choklad, och doppa sedan i något fin strössel.

Jag trodde den skulle bli mer rosa, men med grädden blandades färgen ut ganska mycket. Det spelar ju inte egentligen någon roll, bara det är gott 🙂

Annons

Vill du ha fler tips på desserter så hittar du massor här: Fredriks desserter

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar