Idag bakar jag pinocchiotårta på min Youtubekanal Fredriks Fika! Det blir en rund Pinocchiotårta fylld med jordgubbar! Här kan du se den mer vanliga varianten i långpanna: Pinocchiotårta i långpanna För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se filmen när jag bakar Pinocchiotårtan:Rund Pinocchiotårta, 8-10 bitarSockerkaksbotten:75 g rumsvarmt smör1 dl strösocker4 äggulor1,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver0,5 dl mjölkMaräng:4 äggvitor2 dl strösocker1 tsk citronsaft50 g flagad mandelGarnering:3 dl vispgrädde1 msk vaniljsocker0,5 liter jordgubbarev. citronmelissGör så här:1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar på 20 cm i diameter med bakplåtspapper.2. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.4. Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret och citronsaften medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig.5. Fördela sockerkakssmeten i formarna och bred ut den jämnt över botten. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över mandeln.6. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.7. Vispa grädden med vaniljsockret. Finhacka nästan alla jordgubbar, spar några till dekoration.8.Fyll tårtan med grädde och jordgubbar, toppa med lite grädde och dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Det här är verkligen sommartårtan med stort S!