De här saffransbollarna är perfekt när man är sugen på något med saffran, fast man vill ha det SNABBT! :) Havrebollar med saffran är superenkelt att göra glutenfria också, det är bara att välja glutenfria havregryn. De står oftast på glutenfria hyllan och är helt vanliga havregryn, bara gjorda i en skyddad miljö så inget annat mjöl råkar ha slunkit in i påsen. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffransbollar, 30 st 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 0,5 g saffran 2 msk mjölk 7 dl havregryn + pärlsocker till att rulla dem i Gör så här: 1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. 2. Blanda saffran med mjölken för att få ut färg och smak. 3. Blanda i havregryn och häll på saffransmjölken och blanda väl. 4. Rulla små bollar som du sedan rullar i pärlsocker. Gillar du saffransbollarna så är jag säker att du kommer gilla mina pepparkaksbollar också, receptet hittar du här: Pepparkaksbollar