Annons

Saffransbullar till sommarfikat!

Nu har det slagit runt helt och hållet här i Hofors 🙂 Jag blev otroligt sugen på saffransbullar av någon oklar anledning, och jag ville inte riktigt vänta 6 månader till i jul… så då fick det bli sådana idag! Här är mitt bästa recept på saftiga och smakrika saffransbullar, och de smakar precis lika gott i solen som i en snöstorm!

Saffransbullar

Ingredienser till 32 stycken saffransbullar

1g saffran
2 tsk whiskey/rom/Cognac
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl socker
1 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
ca 13 dl vetemjöl

Pensling
50 g smält smör
1 dl strösocker

Gör så här:
1. Lägg saffran i en kopp med 2 tsk alkohol i ca 30 minuter innan du ska baka, detta gör att du suger ur alla aromämnen ur saffranet.
2. Blanda mjölk och saffran i en kastrull och ljumma upp det till ca 30 grader.
3. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan och blanda väl.
4. Tillsätt socker, salt, smöret och nästan allt mjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Degen ska precis lossna från kanten, då är den som bäst och bullarna blir inte torra.
5. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-45 minuter.
6. Knåda degen lätt och dela den i 32 lika stora delar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa 30 minuter under en duk.
8. Baka bullarna på 225 grader i 6-8 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
9. Innan servering penslar du dem med smält smör och strö socker ovanpå.

saffransbullar på sommaren

Det här är mitt favoritrecept på saffransbullar, de smakar ordentligt med saffran och blir riktigt saftiga! Att pensla med smör och strö socker på gör dem lite extra lyxiga!

lussebullar

Visst är det väl underbart med saffransbullar! Jag älskar den gula färgen! Vill du testa fler av mina bullar så hittar du en mängd recept här: Fredriks bullar

utemöbler

Jag har ordnat en liten utegrupp precis i skuggan av ett stort träd hos oss. Det är helt perfekt att sitta där på heta dagar! Perfekt med ett set som man kan vika ihop och flytta runt där man vill sitta! 🙂 Just det här kommer ifrån Hillerstorp och heter torpet, passade så bra till ett riktigt sommarfika och vårt lilla torp hihihi. Det är så roligt att hålla på ute i trädgården nu och fixa alla möbler och blommor som vi vill ha. Sommaren i Sverige är bra magisk!

saffran bullar sommar

Hoppas du blir sugen på att testa dessa, de är galet goda, och jag lovar: Det är gott på sommaren också 🙂

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar