Annons
Annons

Saffransgifflar med mandelmassa

Saffransgifflar med mandelmassa, de här är försvinnande goda! Degen är som en falsk smördeg, riktigt fet och härlig att jobba med. Gifflarna fullkomligt smälter i munnen.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Saffransgifflar, 16 st

100 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
25 g jäst
1 dl vispgrädde
0,5 g saffran
0,5 tsk salt
5,5 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 100 g mandelmassa

Pensling och dekoration:
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
1. Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget.
2. Rör ut jästen med grädden, tillsatt även saffran och rör tills det är riktigt gult. Rör ner blandningen i bunken.
3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen ska inte arbetas länge.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en cirkel på ca 30 cm i diameter.
5. Dela varje cirkel i 8 lika stora delar.
6. Lägg ca 1 matskedsstor bit mandelmassa på den bredaste sidan och rulla ihop till en giffel, lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Täck med duk och låt jäsa 60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de fått fin färg.

Annons

Vill du ha fler recept med saffran? Kika då in här: Saffran

Dela på:

Kommentarer till “Saffransgifflar med mandelmassa”

  1. Barbro skriver: 30 november, 2021

    Vilka goda gifflar-gjorde dom igår och tog lite amoretto i mandelmassan.Så här enkla recept tycker jag om.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/glutenfria-saffransbullar/