Annons

Saffranskaka med mandelmassa!

Här är ett recept på en riktigt lyxig saffranskaka som passar perfekt till julfikat! Formen kommer ifrån Nordic Ware och kan köpas här: Snowflake (annonslänk) men det går såklart utmärkt att baka kakan i vilken sockerkaksform som helst!

saffranskaka

Ingredienser till en saffranskaka

3 ägg
3 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
75 g smält smör
200 g riven mandelmassa
1 g saffran

Gör så här:
1. Mortla saffran med lite socker. Smält smöret med saffranet och låt det svalna.
2. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröa en form.
3. Vispa ägg och socker. Rör ner grädden.
4. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret.
5. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Häll smeten i formen.
6. Grädda i 35–40 min beroende på form, känn efter med en sticka att kakan är torr.

saffranskaka

Vill du ha tips på fler goda kakor, tårtor och julbak så hittar du massor här: Julbak

glöggmingel

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar