Annons
Annons

Saffransmums med kokos

Jag har fått lite dille på kokosmums just nu 🙂 Så fick jag en idé att göra dem med saffran och det blev så in i bomben gott! En julig variant av kokosmums helt enkelt!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Saffransmums, 24 bitar

4,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1,5 dl vatten, kallt
1 g saffran (2 pkt)
8 gelatinblad (eller 1,5 msk gelatinpulver)
1 dl kokhett vatten

Topping:
4 dl riven kokos

Gör så här:
1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvitan i en bunke.
2. Blanda saffran med det kalla vattnet och tillsätt i bunken.
3. Vispa samman på hög hastighet en minut.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur vattnet och smält dem med det kokheta vattnet. Alternativt smält gelatinpulvret i det heta vattnet.
5. Tillsätt gelatinet under vispning och fortsätt sedan vispa 10-15 minuter tills det är riktigt fluffigt.
6. Klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
7. Strö ett jämnt lager av kokos i botten av formen, ca hälften.
8. Bred ut fluffet jämnt i formen, och ha på resten av kokosen.
9. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
10. Skär upp i rutor och använd det överflödiga kokosen och doppa kanterna.

Annons

Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/smorkola-med-brynt-smor/