Annons

Saffransrutor i langpanna

Saftiga saffransrutor i långpanna med glasyr och strössel. Det hörs ju långa vägar att det här blir succé på fikabordet! De här blir perfekt saftiga och glasyren är… himmelsk är nog ända sättet jag kan beskriva den på 🙂

Saftiga saffransrutor i långpanna

Jag älskar saffran och vill att det ska smaka ordentligt så jag använder två paket saffran.

Annons

Vill du ha lite mildare smak av saffran så går det bra att använda ett paket.

Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!

Läckra saffransrutor i långpanna!

Annons

Saffransrutor i långpanna, 20 stycken

200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl kall mjölk
1 g saffran (2 pkt)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasyr:
100 gram smör
200 gram florsocker
1 msk vatten
Strössel till dekoration

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjölken med saffran. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Vänd ner mjöl, mjölk och smör i äggvispet.
5. Fyll formen och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den kommer torr ur kakan. Låt kakan svalna.
6. Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med vattnet tills du har en en krämig glasyr.
7. Bred glasyren över kakan och strö över strössel. Skär kakan i bitar.

Saftiga saffransrutor

Älskar du också saffran och saker i kvadratisk form? 🙂 Testa då de här segmjuka saffransrutorna! de är superenkla och smakar lyxigt gott! Receptet hittar du här: Saffransrutor

recept på saffransrutor

 

Annons
Dela på:

10 kommentarer till “Saffransrutor i langpanna”

  1. LajlaElla skriver: 23 november, 2018

    Hej! Går saffransrutorna bra att frysa? Kan kakan i så fall frysas med toppingen på? Tack för en bra blogg!


Annons

Laddar