Om du som jag älskar saffran så kommer du att älska dessa! Segmjuka saffransrutor som är enkla att göra! Hela smeten gör du i kastrullen och du får fantastiskt goda kakor till fikat!
Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram:
@fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!
Saffransrutor, 20 stycken
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
0,5 g saffran
1 tsk vatten
4 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20*30.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker och ett ägg i taget.
3. Blanda saffran med vatten för att få ut färg och smak. Tillsätt saffran och mjölet i kastrullen och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Här är ett enkelt tips på hur jag gör mina hjärtan. Vik ihop en pappersassiett och klipp ut ett halvt hjärt, vik upp och så har du en stabil mall att pudra florsocker på!
Älskar du julbak hittar du massor av recept här: Julbak