Annons

Saffranssnittar med pärlsocker

Idag blev det en favoritkaka så här när man är sugen på julbak! Sega kolasnittar med saffran toppat med pärlsocker. De här går åt som smågodis på en lördagskväll!

Vätskan du blandar ut saffranet med är ganska oviktig, man säger att t.ex cognac ger mer smak, men då måste det stå några dagar, så att jag har saffranet i en vätska har faktiskt mest för att få ut både färg och smak ur saffranet. Blandar man det direkt i smöret så blir det varken smak eller färg.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Saffranssnittar med pärlsocker, ca 30 st.

0,5 g saffran
1 tsk whiskey, cocgnac, vodka, citronsaft eller vatten
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl pärlsocker

Gör så här:
1. Blanda saffran och alkohol/citron eller vatten i en bunke och låt stå cirka en kvart.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa samman smör, socker, saffran och sirap.
4. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
5. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.  Strö på pärlsocker.
7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
8. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

Annons

När du plattar till rullarna med en gaffel så lägger sig pärlsockret fint på kakorna.

Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor av recept här: Baka med saffran

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar