Annons

Saftglögg – Hemgjord alkoholfri glögg

Jag brukar alltid dela min hemgjorda glögg på svagdricka, men det finns ju många som vill ha alkoholfri glögg också och det har efterfrågats. Jag testade en riktig klassisker med svarvinbärssaft och massor av kryddor och den här smakade verkligen precis som köpt saftglögg om inte ännu godare! De recept jag kikade på hade extra socker i sig så jag testade utan det först och då smakade det verkligen ingenting så skippa inte sockret.

Annons

Man använder färdigblandad saft, alltså saft som man spätt på med vatten och det är ju lite olika på vilken saft man köper.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Saftglögg, 1 liter

1 liter färdigblandad svartvinbärssaft
1 dl strösocker
1 st kanelstång
2-3 st pomeransskal (Finns att köpa vid kryddhyllan)
10 st hela kryddnejlikor
1 tsk hela kardemummakärnor

Gör så här:
1. Blanda svartvinbärssaft, socker och alla kryddor i en kastrull.
2. Låt koka upp och dra sedan ner värmen och låt sjuda 10 minuter.
3. Dra av från plattan och låt glöggen dra 2-3 timmar, gärna över natten. Den går att dricka direkt också, men den får mer smak ju längre den står.
4. Sila bort kryddorna, värm på och servera med klassiska tillbehör. Eller tappa upp på flaska och förvara i kylen. Den håller minst en månad.

Annons

Vill du testa min glögg på svagdricka så hittar du receptet på den här: Hemgjord glögg

Dela på:

Annons

Laddar