Annons

Saftig mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Finns det något bättre än en saftig mjuk pepparkaka? Ja det skulle vara den här med en krämig lingonfrosting då!

Saftig mjuk pepparkaka med lingonfrosting, 10 bitar

225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl

Annons
Annons

Lingonfrosting:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 dl frysta lingon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter. Jag använde en fyrkantig 20×20.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
7. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa.
8. Dekorera gärna med lite extra lingon.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

 

Dela på:

Annons

Laddar