Annons

Saftig mjuk pepparkaka – Sandkaka

Det här är min favorit bland mjuka pepparkakor! Ett klassiskt recept på sandkaka som jag gjort till mjuk pepparkaka. Sandkaka har väldigt lite vätska i sig, men desto mer smör så den här håller sig faktiskt saftig i flera dagar. Jag brukar baka den så att den precis nästa inte är klar, så att den blir extra mjuk precis i mitten, så gott!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Jag spelade även in en video när jag bakade denna, här ser du den:

Annons

Saftig Mjuk Pepparkaka

225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, pepparkakskrydda, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
7. Garnera gärna med florsocker.

Annons

Vill du göra egen pepparkakskrydda så hittar du mitt recept på det här: Pepparkakskrydda

Dela på:

Annons

Laddar