Annons

Saftig Sockerkaka med Mandelmassa

Nu är det väl ändå dags för lite snö snart! Jag fullkomligt älskar första snön och när man går ut och det knarrar under fötterna 🙂 Med tanke på snö så gjorde jag en helt underbar mjuk kaka i min snöform med mandelmassa och vanilj. sockerkaka med mandelmassa

Annons

Jag vet att jag säger det ofta, men denna kan vara en av de enklaste och godaste mjuka kakor jag gjort! Mandelmassan gjorde kakan härligt saftig!nordic ware snowflake
Nu till receptet, självklart går det utmärkt att baka denna kaka i vilken form som helst, det är bara självaste tiden i ugnen som måste justeras. Denna form är rätt platt, då går det fortare i ugnen, har du en högre form så skulle jag tippa på ca 45 minuter. Testa med en sticka efter 35 minuter, kmmer den ut torr så är kakan klar.

Annons

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl grädde
75 gram smält smör
200 g riven mandelmassa

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form
2. Vispa ägg och socker
3. Rör ner grädden
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver för sig och rör ner det och därefter smöret.
5. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Häll i smord och bröad form.
6. Grädda 35-40 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr

saftig sockerkaka

Annons

Hoppas du får en riktigt skön vecka! Och jag hoppas att snön kommer snart så att det blir lite ljusare än vad det är just nu 🙂

Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/amerikanska-pannkakor/