Annons

Samtidigt i Hofors – Fika och Hoforsbakelsen!

Samtidigt i Hofors

Som säkert fler av er sett så går just nu en serie som heter Samtidigt i Hofors på SVT. Idag så kommer jag skymta förbi en sväng när jag tar fram lite olika alternativ till Hoforsbakelsen 🙂

samtidigt i hofors

När jag fick frågan så tänkte jag direkt på vad jag tycker mest om med Hofors, och det är våra underbara skogar som är fulla av bär.

Annons
Annons

Så det blev tre olika sorters bakelser, en med hjortron, en med lingon och en med blåbär.

samtidigt i Hofors

Sedan var det dags för juryn, och det var 10 olika profiler som är med i serien som kom hem och fikade och la sina röster på vilken av bakelserna de tyckte mest om. Ett väldigt trevligt fika och jag fick träffa flera Hoforsbor som jag inte träffat tidigare! Yngsta var 5, och äldsta 88 år. Helt underbar blandning av Hofors och Torsåkersbor!

samtidigt i hofors

Vilken av bakelserna som vinner får ni se på tv, men recepten kan jag bjuda på redan nu!

brownie med lingon

Recept: Brownie med lingonfrosting och kola

hjortrondröm

Recept: Hjortrondröm

budapestbakelse med blåbär

AnnonsRecept: Blåbärsbudapest

samtidigt i hofors

De var här och filmade en hel dag när jag bakade och hade mig 🙂

samtidigt i Hofors

Många bakelser blev det! Den bakelse som vann serverades sedan på Kalaset i centrum den 1 oktober. Tyvärr kunde jag inte vara med då eftersom det krockade med bokmässan i Göteborg, supertråkigt att missa kalaset!

samtidigt i Hofors

Det har varit en del skriverier om serien och många har åsikter om ditt och datt, men ingen har hela sanningen. När man bor på en mindre ort så blåser även små vindar upp till storm på väldigt kort tid. Jag tycker att de som är med i serien gör ett bra jobb och det är underbart att se de vyer och fantastiska natur vi har runtomkring oss! Hoforsbloggen har skrivit en hel del om ämnet och jag tycker den sätter bra ord på fenomenet här: Hoforsbloggen

samtidigt i Hofors

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/hjortrondrom-bakelse-med-hjortron/