Annons

Schnitzel – Fantastiskt frasig

Schnitzel är verkligen en av mina favoriträtt och vi äter den oftast med klassiska tillbehör. Stekt potatis, gröna ärtor och citronskiva med ansjovis och kapris.

En klassisk wienerschnitzel är gjord på kalvkött, men det är inget man hittar här i Hofors så ofta så jag gjorde på vanlig skinkschnitzel.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Schnitzel, 4 portioner

600 g skinkschintzel, eller kalvfilé, eller fläskfilé
2 ägg
salt och svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör och olja till stekning

Gör så här:
1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar.
2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
3. Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.
4. Vänd köttskivorna först i i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
5. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida.

Annons

Klassiskt tillbehör till schnitzel:

1 citron
kapris
4 ansovisfiléer

Gör så här:
1. Skiva en skiva av citronen och ta bort eventuella kärnor. Dela på ansjovisfilén längs med och lägg i en cirkel på citronen, fyll cirkeln med kapris.

Vid servering:
Stekt potatis
gröna ärtor

Annons

Hittar du inte stora filéer så kan du göra som jag och bara göra många små, gott blir det ändå kan jag lova!

Vill du ha fler goda middagstips så hittar du massor av recept här: Middagstips

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/lojromspizza-med-farskpotatis/