Det absolut bästa jag vet på helgen är att baka scones! Jag vill ha dem klassiska med smör, ost och en god marmelad! För att citera Christina Scollin = Lyx, lyx lyx!
Klassiska scones, 4 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Tippa ur degen på en plåt med bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar.
5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika