Annons
Annons

Scones med havregryn

Det har nog inte undgått någon att jag älskar att baka scones till frukost. Lättbakat och lyxigt med nybakat till frukost! Idag blev det scones med havregryn, lite mer tugg än vanliga med bara vetemjöl.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Scones med havregryn, 5 st

2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Dela degen i 5 delar, med lite mjöl på fingrarna blir det mindre kladdigt.Man kan även klicka ut dem med hjälp av två skedar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
6. Äts varma, gärna med ost och marmelad.

Annons

Vill du ha mer recept på scones så har jag massor av tips här: Recept på scones

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/fluffiga-frallor-i-form/