Annons

Sega maränger med choklad och hasselnötter

Idag blev det maränger för hela slanten. Ljuvligt sega maränger som jag smaksatte med hasselnötter och mörk choklad!

sega maränger

De blev så där härligt sega, nötiga och chokladiga samtidigt! Varmvispad maräng gör att de inte sjunker ihop som det kan göra när man kallvispar dem.

stora sega maränger

Ingredienser till 10 stycken
4 st  äggvitor
3 dl strösocker
50 g mörk choklad
50 g hasselnötter + 1 msk socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 140 grader.
2. Blanda äggvita och strösocker i en  bunke.
3. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad och vispa hela tiden tills marängen når ca 62-65 grader.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat, det tar ca 10 minuter.
5. Smält chokladen och låt den svalna.
6. Finhacka hasselnötterna eller kör dem i en mixer, blanda med 1 msk socker.
7. Vänd ner chokladen och hasselnötterna lite slarvigt i marängen. Klicka ut marängerna på en bakplåtspappersklädd plåt.
8. Grädda marängerna mitt i ugnen 40-50 minuter, de ska vara lite sega i mitten.

Vad ska man göra med äggulorna? Perfekt tillfälle att göra en Guldkaka! Receptet hittar du här: https://fredriksfika.allers.se/guldkaka-aggulekaka/

09062015-_MG_9691

chokladmaränger

Jag bara sprinklade över hasselnötterna och sedan ringlade chokladen och drog några varv, sedan var det klart! Blanda inte för mycket, då blir allt bara ljusbrunt 🙂

sega maränger

Annons
Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar