Annons

Semmelkladdkaka – Underbart god!

Jag har sett semmelkladdkakor swischa förbi i flödet på Instagram många gånger, och idag blev jag så sugen att testa själv! Alltså… varför har jag inte gjort detta tidigare??? Så underbart god kaka med smak av mandelmassa och kardemumma. Semmelkladdkaka kommer det definitivt att bli igen!

Annons

Jag gjorde receptet extra enkelt så att man gör hela smeten i en kastrull, älskar sådana recept!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Semmelkladdkaka, 8 bitar

150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk malda kardemummakärnor
2 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

Dekoration:
2 dl vispgrädde
ev. lite mald kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och bröda kanterna.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull. Dra av från plattan.
3. Riv i mandelmassan och vispa samman med kardemumma och socker.
4. Knäck i och vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra i vetemjölet.
5. Fyll formen och baka kakan mitt i ugnen i 20-22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten.
6. Låt kakan svalna helt, gärna kallt.
7. Dekorera med vispad grädde och lite mortlad kardemumma.

Annons

Vill du ha fler smarriga recept på semlor så hittar du alla mina recept här: Semlor

Dela på:

Annons

Laddar