Annons

Sesam och Mandelkakor med Honung

Idag testade jag ännu ett recept som jag blev inspirerad av när vi var på Cypern. Supergoda små sesamkakor med mandel i, och dessa är enbart gjorda med honung så då blir det ju lite paleo av det hela! 🙂 På riktigt, detta är något som du borde testa, för de är så goda!!

Sesamkakor med honung

En extrem närbild fick det bli, för de glänser så fint när de är klara 🙂

sesam och mandelkakor

Ingredienser till ca 20 kakor
3 dl sesamfrön (jag tog 2 dl oskalade vita och 1 dl svarta)
2 dl hela mandlar
1 dl flytande honung

Gör så här: 
1. Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Stek på medelvärme under kontinuerlig omrörning i ca 8-10 minuter. Håll uppsikt så att det inte bränns. Honungen ska karamelliseras så att de blir hårda kakor. Jag testade att ta en tesked av röran efter 8 minuter, och lägga den i ett glas vatten som ett kulprov när man gör knäck.
2. Häll upp blandningen på bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck ut massan med en kavel så att det blir ca 1/2 cm tjockt.
3. Låt kakan kallna helt, sedan är det bara att skära eller bryta bitar. Förvaras torrt.

Sesamkakor

Det blir väldigt hett i pannan, så var lite försiktig när du rör om så du inte bränner dig!

sesamkakor paleo

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar