De här kakorna är så goda! Segmjuka pepparkakor som kallas skånska pepparkakor eller frukost-pepparkakor.
Jag blandar alltid pepparkakskryddor själv, men det går utmärkt att ta samma totala mängd i pepparkakskrydda, alltså 4,5 tsk.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Skånska pepparkakor, 20 st.
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald nejlika
1 msk bikarbonat
0,5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Rör ihop sirap, socker och kryddor i en bunke.
2. Tillsätt mjölken samt mjöl blandat med bikarbonat och blanda samman till en ganska lös sandig deg.
3. Plasta in degen och låt vila i kylen minst ett par timmar eller över natten.
4. Ta ut degen ur kylen och dela den i 20 lika stora bitar. Rulla till bollar och lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite.
5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10–12 minuter.
Vill du ha fler recept på julbak så hittar du massor av tips här: Julbak