Annons

Skit-i-kläm

Skit-i-kläm, kakan som är godare än den låter! Denna kaka bakade alltid gammelmormor som också hette Mormor Blom, det är en underbart god kaka! Detta recept har jag gjort en annan fyllning till för att jag ville ha lite mer smak och göra en variant, men jag har lagt med originalfyllningen också som är minst lika god! 
Skit-i-kläm225 g smör200 g socker3 tsk vaniljsocker1 ½ tsk bikarbonat300 g mjöl

Bryn smöret och låt det svalna.

Annons
Annons

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll över smöret och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen ca 0,5 cm tjockt, stansa ut små runda kakor. Du kan använda ett shotglas eller en kakstansare. Lägg bakplåtspapper på en plåt, jag brukar använda en degskrapa för att lyfta över kakorna så att de håller ihop. Grädda 150 grader i 10 minuter.

Annons

Fyllningen från programmet:1,5 dl hallon1 dl gräddeSaften från 1 lime100 g vit choklad
Koka grädden med hallonen och limesaften tills det reduceras ner till hälften, häll blandningen över chokladen och rör om. Ställ i kylen/frysen tills den är helt kall. Vispa upp till en fluffig massa.
Originalfyllning: 100g smör1 1/2dl florsocker1 tsk vaniljsockerRöd karamellfärg
Vispa samman alla ingredienser och färgsätt enligt smak och tycke! Ta en kaka till botten, spritsa på lite kräm, lägg en kaka till ovanpå, kläm till så har du: skit-i-kläm!

Jag och Tilde ser mindre imponerade ut över vad Johan och Birgitta säger 🙂 

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar