Annons

Smashade burgare på högrev

Om du inte testat smashade burgare tidigare så har du något att se fram emot. En riktig smakfröjd för dig som älskar hamburgare! De här gjorde jag till mig och Emil och vi drog till med 250 grammare med dubbel ost 🙂 Jag kikade på BBQ-lovers hemsida när jag skulle kika hur man gjorde.

Annons

Jag gjorde karamelliserad läk till mina burgare, det är så gott med det lite söta till det salta och feta.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Smashade burgare på högrev, 2 stycken

500 g högrev
salt & nymalen svartpeppar
4 skivor cheddar (Valfritt om man gillar ost)

Annons

Gör så här:
1. Dela upp högreven i 4 lika stora delar och forma till en lös köttbulle (Pressa alltså inte ihop den jättehårt, men ändå så den håller ihop)
2. Värm en gjutjärnspanna så att den är riktigt het.
3. Lägg två av puckarna (det kallas så, men den lösa köttbullen kan vi också säga) i pannan, pannan ska vara torr och inget extra matfett, färsen är fet nog i sig.
4. Ta lite bakplåtspapper och lägg på puckarna och pressa med ett platt föremål så att du trycker ner burgaren så att den blir 1-1,5 cm tjock håll kvar 10 sekunder. Bakplåtspapperet är för att köttet inte ska fastna på föremålet du pressar med. Jag har en hamburgerpress men allt som är plant och fast fungerar bra.
5. Salta och peppra och stek 1-2 minuter. Vänd sedan burgaren med en stekspade. Använd en stekspade i stål att du liksom skrapar i botten och får med dig hela. Enligt BBQ-lover så har man inte gjort rätt om man lyckas få med sig hela burgaren haha.
6. Lägg på en skiva ost på varje burgare och låt steka 1 minut tills osten smält.
7. Montera ihop burgarna med valfria tillbehör.

Jag serverade hamburgaren med mina hemgjorda pommes. Receptet hittar du här: Pommes

Annons

Vill du baka egna hamburgerbröd som passar med denna burgare så är det här briochehamburgerbrödet bäst: Hamburgerbröd brioche
(Dock använde jag köpta, det var liksom nog att göra egna pommes och burgare tyckte jag 🙂

recept på briochehamburgerbröd

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/janssons-frestelse-klassiskt-recept/