Annons

Smördegspinnar –Smördegssticks

En riktigt enkel förrätt eller tilltugg innan maten! Smördegspinnar eller smördegssticks som de även kallas kan göras med massor av olika smakkombinationer. Jag gjorde en klassisk med vitlök och flingsalt och en med parmesan och sesamfrön. När jag gör dessa så använder jag färdig färsk smördeg, det ska vara enkelt att fixa goda saker till middagen!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Smördegspinnar, ca 16 st

1 paket färsk smördeg
1 ägg
+ lite vetemjöl till kavlingen

Vitlökssticks:
25 g smör
1-2 klyftor vitlök
1 msk hackad persilja
flingsalt

Parmesan och sesamsticks:
Parmesanost
sesamfrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
2. Mjöla bakbordet lite så att inte degen fastnar. Rulla ut degen på en bakbordet.
3. Jag delade den i två lika stora delar och gjorde två olika fyllningar. Vitlökssticksen – blanda smör, vitlök och persilja, bred på degen. Finriv parmesanost på den andra delen.
4. Vik ihop degen och kavla lite lätt. Pensla ovansidan med uppvispat ägg.
5. Strö över flingsalt på vitlökssticksen och sesamfrön på parmesansticksen.
6. Skär cirka 1 cm långa strimlor, tvinna dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Baka mitt i ugnen cirka 15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta.
8. Låt svalna på plåten.

Annons

Älskar du sådana här recept så kommer du att gilla mina smördegssnurror med vitlök, spenat och västerbottenost! Recept: Smördegssnurror

enkel förrätt

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar