När jag bodde i USA så bakade vi ofta bröd till maten, så kallad Dinner roll. Det var liksom en del av middagen och inte till någon speciell rätt. Väldigt vanligt till Thanksgiving när man har en stor middag. De här smörfrallorna är otroligt fluffiga, fylliga, smöriga och bara fantastiskt goda! Trixen för att få dessa saftiga och fluffiga är dels att man använder mycket smör, mjöl och ägg, men även att man täcker bunken och formen med plastfilm så att degen inte torkar när den jäser. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Dinner rolls, smörfrallor, 12 st. 75 g smör 2,5 dl mjölk 25 g jäst 1 ägg 1 msk strösocker 1 tsk salt 7 dl (420 g) vetemjöl eller vetemjöl special Pensling: 50 g smör Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. 3 Tillsätt ägget, socker, salt och vetemjöl och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 1 timme till dubbel storlek. 5. Smörj en form på ca 20x25 cm med smör. 6. Tippa upp degen på bakbordet och knåda ihop. Försök att inte använda extra mjöl om det inte behövs. 7. Dela degen i 12 lika stora delar (För en nörd som mig så blev det 66 g per fralla så att de blir lika stora). 8. Rulla till runda bollar och fördela jämnt i formen. Dra plastfilm över och låt jäsa 1 timme till dubbel storlek. Sätt ugnen på 180 grader. 9. Baka bröden i nedre delen av ugnen i 18-20 minuter: 10. Pensla bröden med smält smör direkt de kommer ur ugnen och servera varma. Vill du ha fler goda recept på matbröd så har jag samlat massor av recept här: Matbröd