Annons

Smulpaj Paleo

En härligt kardemummadoftande paleopaj som gör vem som helst glad! Detta är ett recept som jag gjort flera gånger tidigare som jag lånat av paleoskafferiet och bara tillsatt lite kardemumma 🙂
Paleoskafferiet drivs av Jenny och Magnus som är riktiga eldsjälar inom paleo, och som både stöttar och hjälper alla som är intresserade av att testa paleomatlagning! De har bland annat hjälp en kompis till mig att få ordning på sin känsliga mage.

Annons

Ni hittar deras blogg Under vårt tak och Paleoskafferiet här: Under vårt tak

IMGP5889

Denna paj blir härligt krispig med nötterna och kokosen, och alldeles lagom söt av kokossocker. Den går att variera med vad ni har hemma eller är sugna på! Hallon, rabarber, jordgubbar, ja vad som helst! Receptet är till en stor paj, eller 4-6 portionspajer.

Ingredienser:
2 msk kokosolja
1½ dl hyvlad mandel
1½ dl riven kokos
1½ dl mandelmjöl
3 msk kokossocker
1 ägg
1/2 till 1 tsk nymald kardemumma

Bär och frukt efter smak!

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en smuldeg
3. Fördela degen över bären/frukten
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg

IMGP5856
Jag använder mycket frysta bär när jag bakar, självklart plockar jag själv också men inte lika mycket som jag gör av med 🙂 Dagens bär är både ekologiska och schyssta! Schysststämpeln är för att Polarica inte köper in bär från underleverantörer som är oseriösa, utan det är schyssta bär som är plockade under schyssta förutsättningar! De tycker jag är bra!


IMGP5859
Det är bara att slänga i alla ingredienser i en skål och mosa runt!


IMGP5861
Jag använde en trägaffel, men det går lika bra att använda händerna, och då är det till och med ännu roligare 🙂 Perfekt om du har barn som vill hjälpa till!


IMGP5864
Jag gjorde portionsformar, alltid lite extra skoj att få sin egen paj!


 

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar