Annons

Snabb hollandaise med Kökets kurser

I SAMARBETE MED KÖKETS KURSER
Det här är ett riktigt roligt samarbete med köket.se som precis har lanserat deras nya utbud av kurser. De har tillsammans med Tommy Myllymäki tagit fram en kurs om hur man lyckas med goda såser! Jag och Emil har testat den och den är SÅ BRA!

snabb hollandaise
Det är en matlagningskurs online,  perfekt julklapp till den matlagningsintresserade som vill ta sin kunskap till nästa nivå med en av Sveriges bästa kockar.

Annons

I kursen Bli en mästare på såser lär Tommy Myllymäki ut grunderna i hur man kokar sås och fond. Kursen innehåller 4 h videolektioner, 26 övningar och recept samt Tommy Myllymäkis bästa tips från sin karriär.

hollandaise

Emil tycker alltid det är svårt med recept, han tycker alltid de är otydliga, så han fick agera testpilot på att göra en riktigt enkel hollandaise! Vi valde den för att vi älskar smörsåser båda två, och just det här receptet var anpassat för två personer = perfekt! Kursen passar alla oavsett tidigare erfarenheter i köket!

snabb hollandaise

Det är tydliga beskrivningar om vad som sker när man som i det här fallet gör en smörsås, och det här blev verkligen den godaste hollandaise jag någonsin testat.

Vi gjorde vår egen variant av dem och hade i lite regnbågsrom.

Annons

Ingredienser till snabb hollandaise för 2 portioner

100 g smält smör
2 äggulor
2 tsk Citronsaft
En nypa salt
1 burk regnbågrsrom, 50 g

Gör så här:
1. Smält smöret till ca 60-70 grader, använd en termometer. Rätt temperatur är avgörande för att smöret skall emulgera bra när du använder stavmixern.
2. Lägg äggulan och citronsaften med en nypa salt i en hög bunke.
3. Ha det smälta smöret redo. Börja med att mixa äggulan och citronsaften.
4. Tillsätt kort därefter det varma smöret sakta i en tunn stråle.  Mixandet går rätt snabbt och så snart du känner att smöret emulgerar med ägget och citronen och bildar en krämig konstistens så är du klar med din hollandaise.
5. För min variant med rom så rör du bara ner valfri god rom i hollandaisen, det blir verkligen så gott! Sedan åt vi den med sparris, stekt lax och lite potatis, så gudomligt gott!

kurs med Tommy Myllymäki

Det är väldigt trevligt att man kan ha med läraren i köket när man lagar mat 🙂

hollandaise med rom

Jag kan verkligen rekommendera den här kursen och just nu får du 10% rabatt om du använder koden FREDRIKSFIKA, erbjudandet gäller fram till 31/12. Länken till kursen hittar du här: Kökets kurser

snabb hollandaise med lax och sparris

Alla foton är tagna av min bästa fotokollega Ann-Sofie Åberg. Det går ju inte att fota sig själv när man håller på med sås 🙂

snabb hollandaise

Lycka till med såsen, och se till att ha riktigt roligt i köket!

snabb hollandaise

Annons”För att man ska bli riktigt bra på såser räcker det inte bara med ett bra recept, man behöver förstå såsens uppbyggnad, hur matkemin fungerar och vilka fallgropar man ska undvika” säger Tommy Myllymäki.

Dela på:

Annons

Laddar