Annons

Snitta bröd, lätt och roligt!

Att få till det där perfekta brödet är verkligen lycka, och om det samtidigt är snyggt är det ännu roligare 🙂 Att snitta bröden hjälper till att få ett högre bröd, och du minimerar risken att brödet ska spricka på fel ställe.

Annons

Jag håller på att testa mig fram och lär mig under tiden, mitt första tips är att ha en riktigt bra kniv!

IMGP7816
Jag använder en sådan mattkniv, eller tapetkniv som man hittar på alla byggvaruhus.


Ju fastare degen är desto snyggare blir snittet och mönstret. Igår testade jag att snutta ett bröd med linfrön, då rev det upp snittet när jag kom åt fröna, det gjorde inget, men det blir ju inte det där supersnygga snittet.

IMGP7811
Om du vill ha väldigt tydliga snitt så kan du pudra brödet med lite mjöl innan du snittar.


 

IMGP7813
När du använder en mattkniv så kan du variera djupet på skåran om du vill ha stort eller litet mönster. Snitta snabbt och försiktigt!


IMGP7453
Här snittade jag djupt på en baguette för att få stora lövformade mönster.


IMGP7820
På detta bröd snittade jag både väldigt grunt och djupt för att få variation på mönstren. Det är så spännande när man kollar på bröden i ugnen efter snittning, hur kommer det att bli! Nästan magiskt 🙂


Testa på ditt favoritbröd, och lycka till!

 

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/surdegsbrod-med-dinkel-och-linfro/