Annons

Snittar med Pekan och Kardemummamaräng!

Detta recept har jag velat testa länge! Snittar med ett täcke av maräng som är smaksatt med pekannötter och kardemumma 🙂 Ni hör ju hur gott det låter!!

IMG_6556

Kakorna blev precis som jag ville, ljuvligt möra och en härlig smak av pekan och nystött kardemumma. En ny favorit till kakbuffén som är lite annorlunda och rolig!

IMG_6543

Deg
2,5 dl   vetemjöl
2 tsk   vaniljsocker
0,5 tsk   bakpulver
100 gram   smör
1 st   äggula

Maräng
1 st   äggvita
0,5 dl   strösocker
0,5 dl   finhackade pekannötter
1 tsk   nystött kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2.  Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke, tillsätt smöret i tärningar och arbeta med fingertopparna tills det är välblandat.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Dela degen i två delar och kavla ut två längder i en långpanna.
5. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund.
6. Blanda de hackade pekannötterna med kardemumman och vänd ner det i marängsmeten.
7. Bred ut smeten på längderna.
4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Skär i snedda bitar direkt de kommer ur ugnen.

Annons
IMG_6482
Jag hade slut på kardemummakärnor hemma, men jag har alltid en påse med hela kapslar vid dess tillfällen! (Ok, jag erkänner… det är lite väl nördigt, men jag älskar ju kardemumma!)
Annons

 

IMG_6486
Bred på marängen jämnt över kakan. Kom ihåg att smaka på slickepotten, otroligt god maräng! 🙂


Nästa gång du ska ha kalas hemma så är mitt tips att testa dessa! Du kan variera smaken på marängen med olika nötter eller andra kryddor också. En rolig och enkel småkaka!

Annons
Dela på:
Annons

Laddar