Annons

Snökakor med saffran!

Här är ett recept på en riktigt smarrig julkaka som är omöjlig att motstå! Snökakor med saffran, eller saffranscrinkle kan man också säga. Namnet kommer ifrån att de har den där krackelerade ytan som ser ut som snö 🙂

snökakor med saffran

Vill du ha tips på mer goda saker till jul så ska du kika in här: JULBAK

Snökakor med saffran, 20 st.

75 g smör
1,5 dl strösocker
1 g saffran
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Dekoration:
1 dl strösocker
1 dl florsocker

Gör så här:
1. Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Knäck i ägget och blanda väl.
2. Blanda mjöl, bakpulver och i en separat skål och rör ner i bunken.
3. Forma en rulle av degen och plasta in, låt vila i kylen 1 timme.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Ta ut rullen och dela i 20 delar, rulla varje del till en boll.
6. Rulla varje boll i strösocker och sedan rikligt i florsocker och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter tills ytan krackelerar.

snökakor med saffran

Man rullar den först i vanligt socker, och sedan i florsocker för annars smälter florsockret helt och det blir inte det häftiga mönstret!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

snökakor med saffran

Jag har gjort en annan variant av den här kakan också, och då är den med smak av choklad. receptet på den hittar du här: Snökakor med choklad

snökakor

Hoppas du blir sugen att testa de här kakorna! Det är en rolig kaka att göra, och rolig att servera till fikat! Kakan kommer ursprungligen från USA och kallas crinkle, men jag tycker snökakor är ett mycket roligare namn 🙂

Här hittar du alla mina recept på småkakor: Fredriks småkakor

snökakor med saffran

Annons



 

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar